Топ сайтів, для вивчення англійської онлайн

SchoolHouse

Щороку Британська Рада нагороджує найкращі англомовні освітні ресурси премією ELTons. В сьогоднішньому пості – 8 найцікавіших номінантів та переможців премії останніх років – ці сторінки та додатки будуть корисними як викладачам, так і тим, хто опановує мову самостійно. Вперед, у вас для цього є ціла осінь 🙂

 1) Film English

en2

Вчитель англійської мови та творець сайту Film English Кіран Донаги не сумнівається в тому, що саме за допомогою відеоматеріалів можна зробити уроки яскравішими і цікавішими. Його правоту підтверджує статистика відвідувань цього сайту: щомісяця понад 80 000 вчителів приходять сюди завантажувати короткометражки та плани уроків до них. На сайті представлені найрізноманітніші фільми: і про веселі канікули в Барселоні, і про проблеми англійського сільського господарства. Цікаво, що крім завдань, рекомендованих до виконання до і після перегляду відеоматеріалів, на цьому ресурсі також можна знайти короткий довідник з мови кіно. Донаги вважає, що одна з найнеобхідніших навичок в XXI столітті – це якраз вміння дивитися і аналізувати фільми, і цьому теж не завадить починати вчитися ще в школі.

2)  Breaking News English

en1

Цей сайт може стати в нагоді тим, хто хоче інтегрувати в свої уроки обговорення актуальних подій. Раз на два дні викладач Шон Бенвіль викладає нові навчальні матеріали за мотивами новин: наприклад, недавній випуск присвячений феномену Hello Kitty – виявилося, що вона дівчинка, а не кішка (як ми тепер знаємо за словами її творця). Уроки розділені на дві категорії: попростіше і поскладніше. У кожному з них є вправи для аудіювання, диктанти та лексичні завдання. Окрім того, Бенвіль викладає у вільному доступі безліч інших розроблених ним матеріалів – наприклад, добірку про історію президентів Америки, уроки про відомих особистостей та про героїв фільмів.

3) Disabled Access Friendly

en3

Якщо ви викладаєте іноземну мову, у вас є пряма можливість впливати якщо не на розуми, то хоча б на поінформованість ваших учнів в тих чи інших питаннях. Волонтерський проект «Disabled Access Friendly» надає вчителям безкоштовні матеріали для уроків про проблеми людей з інвалідністю. Охоплені всі рівні лексичної складності: від початкового до самого просунутого. Є матеріали і для різних вікових груп: наприклад, для дітей – історія про собаку, у якої відмовили ноги і з якою тепер не хочуть грати її друзі. А для дорослих – матеріал, що аналізує записи з твіттера з хештегом #heardwhilstdisabled: ним люди з інвалідністю супроводжують почуті на свою адресу дискримінуючі фрази (типу «So, is your daughter normal then?”).

4) Dystefl

en4

Дислексія – це вибіркове порушення здатності вчитись читати і писати. Якщо учні багато плутаються і не розрізняють слова, які, як вам здається, пора було навчитися розрізняти, – вони можуть бути схильні саме до цього розладу. Щоб допомогти їм подолати ці порушення, було розроблено спеціальний посібник. У ньому проаналізована статистика поширення дислексії і докладно розказано про методи, що полегшують сприйняття мови тим, хто до цього схильний. Наприклад, для того щоб навчити учнів розрізняти слова «how» і «who», можна вдатися до mind-mapping, пісень-караоке і новому менеджменту в своєму класі.

5) LinguaLeo

x_74809962

А цей вже російсько мовний і дуже популярний серед жителів нашої чатсини Європи. особливою фішкою цього сату, є феноменално красивий дизайн і доступний функціонал. Уроки також, підібрані методично та вдало.

Що ж, успіхів всім!! І памятайте, вивчення будь якої, іноземної мови потребує регулярності та наполегливості.

Leave a comment